Valahol itt

A legjobb budapesti calzone

Íme évtizedes vizsgálódásom eredménye. Nem vagyok gasztroblogger, de azért pár szó a tökéletes calzonéról. Mozzarella és jó minőségű sonka van benne, ezen a kettőn kívül még maximum a gomba megengedett, de azért inkább a gombát se erőltessük. A tésztája akkor jó ha ízetlen, és a paradicsom külön legyen. Indulás, a legjobb budapesti calzone nyomába! 1. […] Tovább

Zseb café csúcsra járatva

Régóta szerettem volna írni a Zseb nevű helyről, és most már tényleg nem halogathatom tovább. A felerészben zajos, felerészben a környék egyik leghangulatosabb  utcájában elhelyezkedő sarki kocsma/kávézó felerészben zöldséges felerészben semmi sem volt évekig. (Vitéz utca, Fazekas utca sarok.) Majd pár fiatal srác elkezdte felújítani, minimál bútorokkal berendezni, és a táblájukra felírni a nagyon sokféle, […] Tovább

A legromibb söröző: A Sörspecialista a Ganz utcában

Legalább tizenöt éve figyelem, hátha megnyit szűkebb pátriánk leghangulatosabb kerthelyisége a Ganz utcában. A kilencvenes évek végétől kezdve az első randin mindenkit ide rángattam el, hátha most az egyszer nyitva lesz. De nem, mindannyiszor csalódnom kellett és tétován továbbállni, mert mindig, minden esetben zárva volt. Pedig szebb helyet elképzelni sem lehet. Egy magamfajta lokálpatriótának nincs is annál […] Tovább

Budapesti 1000 forintos menü

A magyarok, bármily meglepő, általában 3-szor esznek egy nap. Persze ezt a meggondolatlan állítást azonnal cáfolni kell, mert mindenki nassol a főétkezések között (igazi uzsonnára és tízóraira senkinek nincs már ideje). Az ok, amiért ezzel az állítással kezdtem az írást az az, hogy a magyarok más nemzetekkel ellentétben tényleg 3-szor esznek, azaz minimum 3-szor. De […] Tovább

Kezdődik a budapesti tavasz

Az egyik első dolog, amire a külföldiek Magyarországra látogatásuk alkalmával rácsodálkoznak, hogy itt mennyire meleg van. Az ország földrajzi fekvéséből nem következik egyértelműen az a „gatyarohasztó” forróság, ami itt elő szokott fordulni. Jó, persze inkább délre van, mint középen, de a szokásos több hétig tartó rekkenő hőség kialakulását az is segíti, hogy az ország egy […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!