Valahol itt

A legjobb budapesti calzone

Íme évtizedes vizsgálódásom eredménye. Nem vagyok gasztroblogger, de azért pár szó a tökéletes calzonéról. Mozzarella és jó minőségű sonka van benne, ezen a kettőn kívül még maximum a gomba megengedett, de azért inkább a gombát se erőltessük. A tésztája akkor jó ha ízetlen, és a paradicsom külön legyen. Indulás, a legjobb budapesti calzone nyomába!

1. Etna Ristorante Rózsakert: bármily meglepő a RK étterme régebben egy lepukkant, koszos ki hely volt, ahogy a parkolóban felállított lakókocsiban egy szicíliai (!) lány sütötte 40 fokban a pizzát. Na a calzone sem volt vicces, a tökély tökélye.

2. Az ismert ősrégi olasz az Alkotás úton, aminek senki sem tudja a nevét. Én is csak akkor tudtam meg, hogy hívták mikor átkerült az étterem a Bartókra, (valójában Karolina útra.) Ott ugyanis kirakták az „igazi Raffaello” táblát, és bent ott ült az a kopasz bácsi is aki régen az Alkotáson. Szegény, azóta meghalt. De hely még mindig jó, természetesen a calzone is. Az Alkotáson még mindig van egy olasz étterem, ami értelemszerűen nem a kopasz bácsié már, de sajnos nem ismerem.

3. Porcellino,  bár ennél jóval romantikusabb épületet is el lehet képzelni, maga az étterem teljesen rendben van. Az étlap állandóan változik, de azért calzone mindig van, és külön adják a paradicsomot, ezért jár a plusz pont.

DSCN0217

4. La Coppola, Károlyi Mihály utca. Novodomszky Éva férjének az étterme, ahol szintén remek calzonét adnak.

DSCN0214

5. Romantika iránt fogékony szívem fáj emiatt, de az a helyzet, hogy az Etna mellett a legjobb calzonét a TG Italiano étteremben lehet kapni.

IMG_20140218_123501_113 (1)

És végül hadd mutassam be, milyen a kínai sör és a calzone Kazahsztánban:

IMG_20131118_142702_807

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!